Conflictbemiddeling

Conflictbemiddeling om tot een oplossing te komen in een geschil en de communicatie te herstellen tussen twee of meer personen, partijen of groepen.

Conflictbemiddeling helpt jouw conflicten de wereld uit

Conflictbemiddeling is er voor iedereen die conflicten de wereld uit wilt hebben. Soms is het dan ook nog niet zo gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen. De een vindt dit en de ander denkt daar vaak anders over. Communicatie is tijdens conflicten dan ook een gevoelig vlak. Zodra deze communicatie verstoord, is het vaak lastig om hier zelf uit te komen. Onze conflictbemiddeling helpt jou hierbij!

De rol van de bemiddelaar tijdens conflictbemiddeling

Bij conflictbemiddeling speelt begeleiding een belangrijke rol. Deze begeleiding wordt gegeven door een coach/bemiddelaar. Die begeleidt de partijen in het vinden van een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Zelfs wanneer de communicatie zo verstoord is, zal conflictbemiddeling jou helpen in het gehele proces. De bemiddelaar neemt hierin een leidende rol aan en is onpartijdig. Deze spreekt afzonderlijk met beide partijen en zal daarna als gespreksleider optreden bij het gesprek tussen de partijen. Ook zorgt de bemiddelaar ervoor dat alle partijen evenveel spreektijd krijgen en het een respectvol communicatieproces zal zijn. Zo zal de bemiddelaar samen met jou en de andere partij(en) toewerken naar een oplossing waar beide partijen zich evenveel in kunnen vinden. Op deze manier helpt conflictbemiddeling jouw conflicten de wereld uit!

Conflictbemiddeling biedt jou veel voordelen

Onze conflictbemiddeling biedt jou naast het verhelpen van conflicten veel voordelen. Je kunt er van op aan dat:

  • het een besloten en vertrouwelijke procedure is. Jouw vuile was komt niet buiten;
  • het een snelle en (relatief) goedkope procedure (i.t.t. rechtspraak) is;
  • partijen een actieve rol hebben en zelf de oplossing in de hand houden;
  • communicatiestoornissen worden weggenomen;
  • er geen onnodige verdere beschadiging van relaties optreedt;
  • er ruimte is voor creatieve oplossingen gericht op de belangen van alle partijen;
  • er een gezamenlijke (win-win) oplossing wordt geformuleerd.

Deze voordelen van onze conflictbemiddeling zijn er allemaal om jou te helpen.

Lianne: ‘Naast mijn werk als professioneel coach en bemiddelaar, heb ik gewerkt als vrijwilliger voor Buurtbemiddeling Papendrecht. Regelmatig werd ik ingezet om te bemiddelen in burenruzies. 

Lees over onze aanpak voor meer informatie over onze filosofie en wat je met onze conflictbemiddeling kunt bereiken.

Conflictbemiddeling is er voor iedereen die conflicten de wereld uit willen helpen. Wil jij een conflictbemiddelingstraject starten of wil je meer informatie? Schrijf je dan nu in voor een gratis kennismakingsgesprek of neem contact op. Bij het gratis kennismakingsgesprek kunnen we kijken of conflictbemiddeling iets voor je is. Als coach kan ik jou hierin begeleiden en jouw conflicten de wereld uithelpen.

Coach: Lianne de Graaff
Locatie: Papendrecht

Blijf op de hoogte!

Wij willen je graag up-to-date houden met informatie, tips en nieuwtjes over conflictbemiddeling en andere coachingsonderwerpen via de maandelijkse nieuwsbrief. Ook kun je ons volgen op Facebook.