Relatie-coaching

Relatie-coaching om vanuit wederzijds respect inzicht te krijgen in de interactie met elkaar, onderlinge communicatie te stimuleren en herstellen om zo het patroon van de ander te zien en kijken waar dit botst met jouw waarden. Vanuit conflicten zal de onderlinge communicatie worden hersteld en gestimuleerd om zo de relatie weer op de rails te krijgen.

Relatiecoaching voor als je er even niet uitkomt

Relatie-coaching is er voor iedereen die helderheid wil creëren binnen de relatie. Soms gebeuren er bepaalde dingen in je leven, waardoor je het even niet meer ziet zitten. Dat overkomt iedereen wel eens, maar op een gegeven moment helpt een nachtje hierover slapen ook niet meer. In dat geval is het soms prettig om er met iemand over te praten die een neutrale kijk op de situatie heeft en bepaalde inzichten kan geven. Deze stimulans ondersteunt het proces om de relatie weer op de rails te zetten.

Relatie-coaching voor jouw relatieproblemen

Wil jij onderzoeken hoe de huidige problemen jullie leven beïnvloedt en op welke manier er gewerkt kan gaan worden aan de onderlinge communicatie? Wij helpen jou deze relatieproblemen te onderzoeken. Ook wordt een ieder gestimuleerd vooral naar zijn of haar eigen aandeel in de situatie te kijken. Zo komt alles aan bod in deze relatiecoaching.

Uniek is dat het mogelijk is om Sjoerd en Lianne samen een relatiecoachingstraject te laten begeleiden. Als koppel ondersteunen wij een koppel. Dit is verschillende varianten mogelijk. Sjoerd coacht de ene partner en Lianne de andere partner, dus los van elkaar en samen hebben jullie dan ook een coachingstraject bij Lianne of Sjoerd. Zo’n traject wordt als zeer waardevol ervaren, omdat je vaak in een relatie de situaties niet meer van elkaar losgekoppeld ziet. In een individueel traject kom je weer aan jezelf toe en daardoor sta je ook meer open voor de andere. 

Lianne: “Als ik terugkijk op mijn leven (en ik ben nog niet eens op de helft!) dan lijkt aan de oppervlakte mijn verhaal op dat van een boekje uit Bouquetreeks. ‘Jong blond naïef meisje van 17 wordt door de zwoele warme bruine ogen van de grote knappe succesvolle man veroverd. En ze leefden nog lang en gelukkig…. zonder zorgen, ruzies, sleur, frustraties, ups & downs.  Alles ging van een leien dakje.’ …………Ja hoor, geloof je het zelf? Het klopt dat wij een zeer liefdevolle, stabiele relatie hebben met als kers op de taart een harmonieus gezin, maar dat is zeker niet aan komen waaien. Daar zit ruim 30 jaar arbeid in!!

Hoe ziet de relatie-coaching eruit?

De relatie-coaching focust zich op de belangrijke zaken van de relatieproblemen. Het spelen van rechtbank valt hier niet onder. Wij zien jullie als één geheel, waarbij de een vanuit een automatisme reageert op de ander. Hierbij gaan wij jullie helpen met het doorbreken van blokkades Lianne kiest hierbij geen partij en fungeert niet als rechtbank. Elke partij geeft aan hoe diegene denkt, waarom die zo denkt en wat diegene daar mee denkt te bereiken. De ander zal hier ook zijn zegje over doen. Zo wordt de situatie duidelijk en wordt vanuit dit punt gewerkt naar de toekomst. Het herkennen en doorbreken hiervan, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel in de communicatie en naar elkaar opnieuw leren kijken en luisteren brengt inzicht, ruimte en keuzemogelijkheden.

Dit is wat relatiecoaching voor jou doet. Zo haalt relatiecoaching het beste in jou naar voren, voor nu en voor in de toekomst. Haal met dit traject het beste in jezelf naar boven en laat jouw relatieproblemen tot het verleden behoren!

Lees over onze aanpak voor meer informatie over onze filosofie en wat je met onze relatiecoaching kunt bereiken.

Relatie-coaching helpt mensen die in een oncomfortabele fase zitten in de relatie en relatieproblemen de wereld uit willen helpen. Zit jij op dit moment in deze situatie en wil je kijken op welke manier wij jou kunnen helpen? Schrijf je dan nu in voor een gratis kennismakingsgesprek of neem contact op. Bij het gratis kennismakingsgesprek kunnen we kijken in hoeverre relatiebemiddeling jou kan helpen om vooruit te kijken.