‘Weet je wat jij moet doen? Jij moet de BV IK oprichten.’
Dit zei mijn man Sjoerd tegen mij toen ik in 2003 net in een burn-out zat. Zie jezelf als een bedrijf. Als een bedrijf geen winst maakt, gaat het failliet. Hoe ga jij winst maken?’ Ik wist nog niet precies wat ik daar nou mee moest, maar ging wel aan de slag.

Ik gaf mijzelf les op allerlei onderdelen en verdiepte mij in burn-out. Wat is het? Waar komt het vandaan? Ik ging voorbeelden zoeken van mensen die in balans waren. Wat deden zij wel en wat niet?

Ik schreef veel, confronteerde mijzelf met allerlei vragen, oefeningen en durfde hulp te vragen. Uiteindelijk werd ik mij bewust van mijn overtuigingen en gedachten en mijn zelfbewustzijn groeide. Ik daagde mijzelf uit op het gebied van het tonen van mijn kwetsbaarheid en ging de strijd aan met mijn eigen angsten. Ik vertelde mensen dat ik een burn-out had. Ondanks dat ik het doodeng vond, deed ik het wel en tot mijn verbazing wezen mensen mij niet af (waar ik bang voor was). Ik kreeg juist complimenten voor mijn openheid en kwetsbaarheid.

Het was de wereld op zijn kop. Gestaag kreeg mijn BV IK vorm en ik maakte keuzes op het gebied van beweging, rustmomenten, voeding, de balans tussen werk en vrije tijd en tijd voor mezelf. Ik leerde van kleine dingen genieten en bovenal leerde ik dat IK oké was, ongeacht of ik wel of niet iets deed en ongeacht de mening van de omgeving.

Ik nam de regie over mijn leven!

En jij? Heb jij de regie over je leven?

Zou je dat willen? Neem eens een kijkje op onze boekpagina of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.