Aan welke gedragingen van jezelf heb jij een hekel? Dit kan van alles zijn. Misschien baal je er wel van dat jij nooit je mond opentrekt in vergaderingen. Je wilt wat zeggen en toch doe je het niet. Om hier verandering in aan te brengen is de eerste stap dat jij je realiseert dat ‘je mond dichthouden’ wellicht voortkomt uit een kwaliteit als bescheidenheid of geduld. ‘Ik ben bescheiden,” klinkt heel anders dan: ‘Ik trek nooit mijn mond open.’

Ik heb indertijd mijn burn-out zelf veroorzaakt. Toen ik net thuis zat, vond ik mijzelf een slappeling. Later realiseerde ik mij dat juist mijn sterke capaciteiten mijn valkuilen waren. Mijn doorzettingsvermogen, daadkracht, verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit, doelgerichtheid en structuur resulteerden in mijn instorting. Al dat sterk zijn had geleid tot zwakte. Wat een mindfuck was dat. Ik ging anders aankijken tegen capaciteiten als geduld, flexibiliteit, loslaten, grenzen stellen en zelfbewust zijn. Kwaliteiten die tot die tijd in mijn schaduwzijde zaten en waar ik mij dood aan ergerde bij andere mensen. Ik zag geen geduld bij anderen, maar passiviteit. Ik zag geen flexibiliteit, maar chaos. Ik zag geen grenzen stellen, maar egoïsme. Om mijn BV-IK gezond te krijgen ben ik deze kwaliteiten bewust gaan ontwikkelen. Dit was niet een “ik-sla-als-een-blad-van-de-boom-om-strategie’. Dit was een stapje-voor-stapje-strategie.

Welke stappen neem jij om ‘De regie over je leven’ te nemen?

Neem eens een kijkje op onze boekpagina of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

De BV IK