Sinds ik mezelf voorgenomen heb een boek te gaan schrijven en dit daadwerkelijk in gang heb gezet, is mijn leven als auteur in een stroomversnelling geraakt. Dat ik het schrijven in mijn vingers heb, dat was mij al jaren duidelijk door alle reacties op mijn blogs. Maar toen ik anderhalf jaar geleden de eerste hoofdstukken van mijn boek mailde naar mijn schrijfcoach, Jolanda Pikkaart, had ik klotsende oksels. Zoals ik verstand heb van coachen en trainen, heeft zij dat van boeken schrijven. ‘Wie is je ideale lezer,’ vroeg ze mij. Ik moest een profiel maken van mijn ideale lezer. Vanuit dat profiel las ze mijn stukken keer op keer. ‘Jouw boek leent zich voor een werkboek,’ zei ze. Dus ik weer aan de slag. Zal ik dan twee boeken maken, een leesboek én een werkboek? Met dat idee gestoeid, maar toen werd De BV IK niet naar mijn zin. Dus… alle oefeningen en opdrachten weer terug in het boek gezet. Toen het manuscript bijna af was, alsnog besloten een werkboek toe te voegen. Om de doodeenvoudige reden dat ik dacht: als ik dit boek lees, wil ik er een werkboek bij. Zo eentje met van die lijntjes ertussen en ik alles makkelijk in kan vullen. Dus….. de laatste weken een mooi werkboek gemaakt.

Online training

Momenteel ben ik samen met Sjoerd en Ingrid heel druk met het maken van de online training bij het werkboek. Over uit je comfortzone gesproken. Geloof me, ik praat liever tegen 100 mensen aan dan tegen een camera. Ik klap iedere keer dicht of zeg tig keer ehhh…. Mezelf onder druk zetten is echt een kwaliteit van mij 😉. Op 8 november lanceer ik mijn boek, werkboek én online training. Ik ga net zolang oefenen tot de camera en ik vriendjes zijn geworden!

Expertise

Gelukkig kan ik goed luisteren naar de personen die een expertise hebben die ik niet heb, zoals o.a. schrijven, vormgeven, redigeren, social media, mailprogramma’s en filmpjes. Zo heb ik de afgelopen maanden mijn eigen dreamteam van specialisten om mij heen verzameld. Een boek schrijven en uitgeven doe je niet alleen. Stapje voor stapje leer ik de controle loslaten. Op sommige momenten gaat me dat goed af. Op andere momenten vindt mijn omgeving mij een regelrechte controlefreak. Ik weet dan precies hoe ik mijn droom wil verwezenlijken en doe dan geen enkele concessie. Wat komt er veel kijken bij het schrijven én uitgeven van een boek. En wat ben ik dankbaar voor lieve, begripvolle mensen om mij heen die mij dagelijks ondersteunen in het waarmaken van mijn droom. 

Trots

En toen was mijn boek daar. De deurbel gaat en daar staat een chauffeur en die zegt dat hij een levering voor mij heeft. Pffff ja hoor, de dozen worden binnen gebracht en binnen 5 minuten heb ik MIJN boek “De BV IK’ daadwerkelijk in mijn handen. Ik heb altijd een vlotte babbel en op dat moment was ik sprakeloos. Mijn vriendin zei: ‘Wat heb je ervoor gevochten hé!’ En in stilte vloeiden toen de tranen. Ik ben ontzettend trots dat ik mijn droom heb waargemaakt. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt en vond het ontzettend eng. Wat heb ik veel geleerd! Waanzinnig TROTS! 

De BV IK

Wil je meer weten over mijn boek ‘De BV IK’ ? Kijk dan op de boekpagina