Sinds enkele weken staat onze wereld op zijn kop. En niet alleen jouw wereld of de mijne, maar die van ons allemaal. We bevinden ons in een unieke situatie. Het lijkt wel of we in een horrorfilm beland zijn. En ik houd helemaal niet van horror. Normaal gesproken begeleid ik mensen door processen waar ik zelf al doorheen gegaan ben. Ik merk nu dat het een andere dynamiek is om mensen te begeleiden in iets waar ikzelf ook middenin zit. Het Coronavirus is in ons leven gekomen, maar hoe wij erop reageren, is wel erg verschillend. Waar de een zich aanbiedt als vrijwilliger om boodschappen te doen voor ouderen, koopt de ander voor tien jaar wc-rollen. Ik merk dat ik mezelf aan het waarnemen ben vanuit de derde positie. Dit helpt enorm met relativeren, mezelf aansturen en keuzes maken. Wil jij dat ook kunnen? Kijk op pagina 188 van mijn boek De BV IK. Mijn ervaringen en keuzes deel ik dan weer met mijn cliënten om hen te ondersteunen in hun vraagstukken. Anderhalve week geleden zat ik nog in een hele andere wereld.

Onze praktijkvoering
Waar sommige mensen met piepende banden tot gedwongen stilstand komen door het verplichte thuiswerken, komen wij momenteel uit een vakantiestand. Ik merkte dat ik moeite had om mezelf in een ritme te krijgen. Na een paar dagen joggingpak en bankhangen was ik er al snel klaar mee. Vanaf afgelopen maandag ben ik heel veel cliënten gaan bellen om te vragen hoe het met ze gaat en hoe ze hun volgende afspraak graag willen hebben. Ieder mens is uniek, dus zo wil ik ook iedere cliënt behandelen. Ik merkte aan hun reacties dat ze dat enorm waardeerden. Deze persoonlijke benadering past toch het beste bij mij. Overal om mij heen zie ik een explosie aan onlinecoachprogramma’s ontstaan. Waar het niet anders kan, zal ik overgaan tot Skype coaching, maar mijn hemel, wat werk ik liever ‘live’ met mensen. Vandaag is er een brief uitgegaan naar alle mensen die momenteel een coachtraject bij ons volgen. In die brief staat ons protocol zoals wij die op dit moment voeren. Mocht de regering nieuwe besluiten nemen, dan zullen wij ook daarop weer onze keuzes maken.

Corona-Survival-Tips
Op basis van de vele gesprekken die ik deze week gevoerd heb en informatie die ik heb verzameld, heb ik een aantal Corona-Survival-Tips verzameld. In mijn blog kun je er alles over lezen.

Wij staan voor je klaar
Ik kan mij zo goed voorstellen, dat momenteel je leven op zijn kop staat. Misschien verdwijnen bepaalde problemen nu juist naar de achtergrond die enkele weken geleden nog heel erg belangrijk leken. Het kan ook dat er nu juist problemen ontstaan (bijvoorbeeld relatieproblemen) die eerst nog niet zo erg opvielen maar doordat je nu veel meer op elkaars lip zit, al snel leiden tot flinke spanningen. Ik wil dat je weet dat Ingrid, Sjoerd en ik voor je klaarstaan. Trek tijdig aan de bel en bespreek met Ingrid waar je tegenaan loopt. Zij staat je met alle liefde te woord. Samen vinden we dan een passende oplossing. 

Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek