Effectief  Communiceren / Communicatietraining

Effectief communiceren om sneller onderling begrip te hebben, doelen sneller te bereiken en de samenwerking te verbeteren.

Onze communicatietraining leert jou effectief communiceren

Effectieve persoonlijke communicatie door communicatietrainingen van JE BENT MEER.  Alles valt of staat door communicatie. Veel misverstanden ontstaan omdat mensen denken dat het voor een ander wel duidelijk is, vaak is dat niet het geval. We interpreteren, vullen in en oordelen er op los met alle gevolgen van dien. Wil jij leren helder en doelgericht te communiceren met inzet van je persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden dan is onze communicatietraining wat voor jou.

Na het volgen van onze communicatiecursus zul je merken, dat je je meer bewust wordt van hoe jij overkomt op anderen, maar ook wat het effect van anderen op jou is. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om je eigen gedrag optimaal in te zetten, zodat er sneller onderling begrip zal zijn, de samenwerking verbetert en doelen sneller bereikt zullen worden. Geen oeverloos gepraat, maar efficiënt en effectief communiceren. Dit bespaart je heel wat discussies en lange besprekingen.

Deze training is bij uitstek geschikt om als groep, team of afdeling te volgen. Voor bedrijven leveren wij maatwerk. Wij organiseren de workshop Effectief Communiceren ook voor individuen door middel van open inschrijving.

Opbouw training Effectief Communiceren:

In onze communicatietraining leer je te letten op subtiele non-verbale reacties, zodat je die kunt gebruiken om effectief te communiceren. Je leert beter te zien wat je bij anderen oproept, en of dat is wat je wilt oproepen. Je leert doelgericht te werken aan een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid door je communicatie (lichaamshouding, gebaren, ademhaling, woordkeuze etc.) af te stemmen op de onbewuste reacties van anderen. Je leert haalbare doelen te formuleren die toetsbaar zijn en in een groter geheel verantwoord zijn. Een aantal thema’s die in deze communicatie training worden aangehaald:

  • verbale- en non-verbale communicatie
  • het maken van aannames of veronderstellingen
  • patronen en gewoonten
  • behoefte aan gelijk hebben

Wat krijg ik?

Bij de communicatie cursus krijg je een boeiend programma waarin theorie en praktijkgerichte oefeningen elkaar afwisselen. We gaan vooral veel oefenen, waardoor je het niet alleen begrijpt, maar ook daadwerkelijk voelt en ervaart. We staan stil bij non-verbale communicatie en het belang van goed waarnemen. Je gaat leren goed te observeren in plaats van onmiddellijk te interpreteren. Je leert ook hoe je krachtiger communiceert door je boodschap non-verbaal te ondersteunen.

Ook vragen als;

  • Welke signalen zenden we naar elkaar uit?;
  • Wat is belangrijk als ik luister?;
  • Hoe vat ik het best samen?;
  • Welk vragen moet ik stellen?;
  • Hoe kan mijn gesprekspartner het best met mijn feedback uit de voeten?;
  • Hoe ontvang ik zelf feedback, zonder me aangevallen te voelen?

De communicatietraining duurt één dagdeel, maar kan desgewenst voor bedrijven uitgebreid worden naar meerdere dagdelen of een onderdeel zijn in een teamcoaching programma.

Trainers: Lianne de Graaff en Sjoerd de Graaff
Locatie: Papendrecht en i.o.m. op eigen locatie

Boek “De BV IK”

Boek De BV IKNeem ook eens een kijkje op onze boekpagina. Lianne heeft een boek geschreven. Na het lezen van dit boek heb jij alle inzichten én een praktisch en doelgericht actieplan om de regie over je leven te nemen.

Blijf op de hoogte van onze trainingen!

Wij willen je gratis op de hoogte houden van wat JE BENT MEER allemaal voor jou kan doen. Dus wil je op de hoogte blijven van alles wat met effectief communiceren en andere coachingsonderwerpen te maken heeft? Meld je dan gelijk aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!