Wat een geweldig nieuws. In bijna al mijn coachtrajecten zitten een aantal IEMT-sessies…. IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een techniek met verbluffende resultaten.

Allereerste wetenschappelijk lange termijn onderzoek IEMT wereldwijd start voorjaar 2023. In Nederland!

🧿 De Universiteit Maastricht start dit jaar IEMT met het allereerste wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van IEMT. Dit doen ze o.a. door het brein te meten voor en na een IEMT-behandeling middels een hersenscan.

🧿 Bij de eerste proef-hersenscans waren verbluffend goede resultaten te zien van een IEMT sessie. Dit kwam aan het licht doordat een IEMT-cliënt tevens bij een neurofeedback kliniek sessies ontving.

🧿 Tussen twee brein-metingen die deze kliniek deed waren zulke grote verschillen te zien, dat hadden ze nog niet eerder zo meegemaakt. Bij navraag bleek deze cliënt een IEMT sessie te hebben ondergaan. En zo ontstond de wens en interesse voor een uitgebreider onderzoek.

🧿 Het onderzoek naar de effectiviteit van IEMT wordt geleid door Dalena van Heugten, assistent professor in de Psychologie, Luuk van Leur van de Breinkliniek en Naima Trouk, psycholoog. Meerdere onderzoeken staan op stapel en financiering door Stichting Universiteitsfonds Limburg is inmiddels rond, dus er kan gestart worden.

🧿 Als IEMT-practitioner zie ik in mijn praktijk enorm goede klinische resultaten, maar ik kijk natuurlijk erg uit naar de wetenschappelijke onderbouwing ervan.

🧿 We hopen dat IEMT snel volledig en internationaal erkend gaat worden als effectieve methode voor zowel persoonlijke groei als traumaverwerking.