FAQ items aan het laden...

over Body & Mind Language

over Body & Mind Language2017-12-14T13:44:57+01:00

Over Body & Mind Language

Ons lichaam en ons karakter zijn tegelijkertijd ontwikkeld. De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), is terug te zien in de vorm, houding en beweging van het lichaam (lichaamshouding). Soms zegt een houding of beweging meer dan 1000 woorden. Body & Mind Language (BML) is een effectieve manier om direct in de ervaringslaag te werken . Het geeft direct resultaat en neemt weinig tijd in beslag.

Hoe werkt Body & Mind Language?

Bij BML wordt gewerkt met het lichaam (houding en beweging) als instrument. Waar we in gesprekstherapie reflecteren op de bewuste lagen die we vanuit ons denken kunnen bereiken,  brengt BML ons in contact met onbewuste geblokkeerde delen van ons zelf.  Emoties die we hebben onderdrukt, worden opgeslagen in spierspanningpatronen, onze ademhaling, de bouw van ons lichaam, de manier waarop we bewegen, gezichtsexpressie en de klank van onze stem. Verandering in het lichaam heeft een directe uitwerking op ons denken en voelen. Er wordt gewerkt met mindfulness, bewegingen, ademhaling, metaforen en visualisaties.

Wanneer wordt Body & Mind Language ingezet?

Vaak wordt BML geïntegreerd in een compleet coachtraject. Het is erop gericht om vanuit stagnatie in een nieuwe beweging te komen, zodat de potentie beschikbaar komt. Zowel op individueel niveau, in relaties of in een bedrijf. Het leidt tot een grotere flexibiliteit in handelen en denken, vergroot het lichaamsbewustzijn en de vitaliteit en het ondersteunt de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld.

Resultaat

Durf te ervaren is het motto. BML geeft inzicht in jezelf en leidt tot groei. In plaats van dat je over jezelf praat, ervaar je jezelf. Dit geeft meer keuzemogelijkheden en vrijheid.

Oprichter en ontwikkelaar van BML: Jos Dolstra

Jos Dolstra is de oprichter en ontwikkelaar van Body & Mind Language. Ze is danstherapeut, NLP coach en NLP trainer en oprichter van het Instituut voor dans en beweging Jos Dolstra te IJsselstein. Ze is een bevlogen leraar bij wie er veel meer geleerd wordt dan methodieken en bewegingstherapie alleen.

Bron: Jos Dolstra en bewerkt door Lianne de Graaff

ZELF ERVAREN? Schrijf dan nu in voor onze 5 weekse  Body en Mindfull training